Feiing året rundt

By
Del sosialt

Feiing av uteområder er kanskje mer aktuelt nå enn noen gang. Forurensning og forsøpling er noe det dessverre blir mer og mer av, og viktigheten av et fint uteområde året rundt, er noe de fleste av oss setter høyt. 

Det kan bli mye jobb å feie for hånd.
Det kan bli mye jobb å feie alt for hånd i løpet av et år.

Vårfeiing

Når våren melder sin ankomst, blir luften varmere, og de fleste av oss blir lettere til sinns. Men med snøen som smelter og bekker som sildrer, kommer også en annen ting frem – vinterens skjulte skatter! I løpet av vinteren har smuss, grus, forsøpling og forurensning samlet seg i snøen, og om våren kommer det frem – alt sammen. Det er tid for feiing.

«Våren er nok en av de travleste periodene for oss når det kommer til feiing.» Forteller Alex Frank i Vaktmesterkompaniet AS. «Da skal feiebilene våre ut på jobb i hele byen, for å fjerne vinterens forurensning og gjøre alt klart til 17. Mai.»

Feier året rundt

Det er ikke så mange som er klar over at feiemaskinene gjør en svært viktig jobb året rundt. Alex Frank i forteller at de har svært mange kunder med behov for en fast avtale på feiing. «Veldig mange i Oslo og omegn er plaget av forurensning og forsøpling, og ikke minst av ugress som stikker opp i asfaltkanter og ødelegger både kantsteiner og asfalten som følge av manglende renhold. Flere og flere kunder velger å gå inn i en fast feieavtale for å få bukt med problemene.»

Kan ødelegge mange førsteinntrykk

Selv om forurensningen er spesielt tydelig for alle rett etter snøen har smeltet, er det et kontinuerlig behov for feiing, spesielt hos bedrifter. Forsøpling, ugress og forurensning av parkeringsplasser og gangveier gjennom hele året er med på å ødelegge mange førsteinntrykk på eiendommer. Ikke minst er det langt mer trivelig for kundene å ferdes på rene og pene veier.

Løvblåsing kan være et alternativ til maskinell feiing av løv
Løvblåsing kan være et alternativ til maskinell feiing av løv

Løvfeiing

Spesielt aktuelt nå om dagen er løvfeiing. Behovet for jevnlig besøk av en feiemaskin er også der for mange om høsten, og den kan være helt essensiell på denne tiden av året. Om høsten faller løvet, og for mange er dette et virkelig problem. Bladene laver ned, og på høstens regnfulle dager, følger det med regnet ned i sluk, og tetter. Alternativt kan man også bruke løvblåser på utsatte områder.

Garasje og lagerhaller

På grunn av bruken av garasjer og lagerhaller, dannes det et svært helseskadelig og plagsomt finstøv på disse stedene. I garasjer og lagerhaller kan det både tørrfeies og man kan gå grundigere til verks med vått renhold. Her brukes det spesialmaskiner for finstøv, som støver minimalt under arbeid. Maskinene er selvopptagende og får med seg både vann og avfall, slik at man ikke er avhengige av sluk for å få grundig rengjort hallen.

Det er ingen tvil om at behovet for feiemaskiner er der hele året. Ønsker du et tilbud på vedlikeholdsfeiing, eller trenger du en feiebil til dugnaden? Ta kontakt med Vaktmesterkompaniet her.

Les mer her for tips angående løvhåndtering.

Les mer her for tips til dugnaden. 

Del sosialt
In this article