Kontoroase
Kontoroase

Grønne verdier og naturen til byen!

By
Del sosialt

I en stadig gråere by, som preges mer og mer av en eskalerende fortetting av bebyggelsen, er det lett å glemme verdien av en frodig og grønn by. Det kan være vanskelig å se alle mulighetene som finnes for å flette inn et spennende grønt miljø i et ellers grått betong-miljø.

Vaktmesterkompaniet AS har med sin erfaring i mange år hjulpet både bedrifter og privatpersoner til å se mulighetene for å dra naturen inn i byen, og til og med inn på kontoret! Driftsleder Roger Sarajärvi i firmaets gartneravdeling har vært med på å skape fantastiske grønne og frodige plantevegger for flere bedrifter – til glede for både ansatte og besøkende.

En grønn oase – midt i kontorlandskapet

Mye kan gjøres for å skape et bedre innemiljø. Plantevegger er for eksempel ikke bare med på å skape en designmessig perle i kontorlandskapet, men har også helsemessige fordeler og er med på å øke både trivsel og inneklima på arbeidsplassen.

kontoroase
Denne grønne veggen i kantina hos NMD er ca. 8m bred, består av 1 812 planter og er den første i sitt slag i Norge. I tillegg til at veggen er vakker å se på, en ”snakkis” blant ansatte, sørger den for god filtrering av inneklimaet i kantina.

– Ved tilfeller hvor hele plantevegger kan være vanskelig, er mindre grønne oaser et godt alternativ. En grønn oase bidrar til et bedre inneklima, samtidig som det tar seg svært godt ut i innendørs landskap, så vel som utendørs, forteller Sarajärvi

Et førsteinntrykk er viktig – ikke glem uteområdet!

– Det er uteområdet og inngangspartiet som ofte er bedriftens mulighet til å gjøre det beste førsteinntrykket på kunder eller besøkende.  Enkle tips for å sørge for at besøkende får et godt og ryddig førsteinntrykk, er å sørge for at det ser velholdt ut utenfor virksomheten.

Tulipanermm

Enten det er gressplener, blomsterbed, hekker eller parkeringsplasser. Jevnlig vedlikehold av uteområdet, som feiing, gressklipp og skjøtsel av det grønne, er med på å løfte din bedrifts førsteinntrykk, og bidrar til at du kan skille deg ut i mengden, påpeker Kjetil Flateby, leder for gartneravdelingen hos Vaktmesterkompaniet. – Vi opplever at de som har noe velholdt grønt utenfor lokalene sine får mye positiv oppmerksomhet fra kunder, leietagere og ansatte.

Miljøgevinst

Feiing av parkeringsplasser, fortau, inngangspartier og andre harde underlag bidrar til miljøgevinst og kan være med på å redusere det mye omtalte svevestøvet de fleste byer er plaget av, i tillegg til at det bidrar til et bedre førsteinntrykk av bedriften.

Enkle tiltak

Kjetil Flateby mener det finnes enkle tiltak for de som mangler uteplass, og som ønsker et friskere inntrykk av bedriften.  – Plant sesongplanter i krukker utenfor inngangen. På den måten får vi litt natur i byen og du er med på å bidra til en grønnere by for alle, poengterer han.

Del sosialt
In this article