hagelykke

Ikke kvitt deg med høstløvet – det er mer verdifullt enn du tror!

By
Del sosialt

Vakre, fargerike blader på trærne – og til slutt på bakken. Ikke like vakkert når det ligger der – vått og sølete. Er du en av dem som har kjent et snev av dårlig samvittighet når du gløtter bort på løvet som ligger der – som du tenker skulle vært fjernet? Da bør du lese dette!

Hvorfor er det bra å la høstløvet ligge?

Selv om løv på bakken kanskje ikke er det peneste å se på, er det faktisk det beste for hagen din.

Derfor bør løvet ligge!
1. Løv er bra for plenen. Det gir næring, skaper biologisk aktivitet og gir en god beskyttelse gjennom vinteren.
2. Knust løv er meitemarkens livrett! De drar med seg dødt løv ned i bakken og spiser opp bladene.
3. Løv rundt busker og i bed fungerer fint som vinterdekke, gir næring og hindrer ugress i å spire om våren. Ergo – mindre lukearbeid neste år!
4. Det er miljøvennlig!

Kan løvet ligge akkurat som det er?

Nei, for at du skal få maksimalt utnyttelse av det – bør det knuses (males). Dette kan du godt gjøre selv dersom mengden ikke er for stor. Bruk gressklipperen – og klipp det opp! Nyklippet løv er ikke så pent å se på, men det brytes raskt ned og forsvinner i bakken.

VK-sekken
Vil du likevel bli kvitt løvet så finnes VK-Sekken i 2 størrelser.

Noen har mange store løvtrær i hagen, og vasser i løv om høsten. Da kan noe av løvet med fordel fjernes. Vi hjelper deg gjerne! Vi har utstyr som fjerner eller knuser store mengder løv. Vi har også løvblåsere som enkelt flytter løv fra et sted til et annet, slik at det kan blåses til steder det kan gjøre nytte for seg.

Høsten er her, løvet faller! Kjør over med gressklipperen, la det ligge -til glede for meitemarken og til glede for deg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del sosialt
In this article