soppel

Kvitte deg med søppel? Sjekk hvordan her!

Det er ikke alltid så lett å vite hvor mye søppel det blir ut av en ryddeprosess. Ofte dukker det opp ting vi ikke husker at vi har… og som vi sikkert aldri kommer til å trenge.

By
Del sosialt

Det er lurt å bestille henting av avfallet før du begynner å rydde, slik at du får det bort med en gang. Det som derimot kan være litt vanskelig, er å beregne hvor mye plass du trenger til avfallet ditt.

Her får du noen retningslinjer som kan gjøre planleggingen litt enklere!

Skal du rydde i hagen?

Hvorvidt det lønner seg med en container eller VK-sekk når du skal rydde hagen, kommer selvfølgelig an på hvor stor hage du har og hvor mye du skal kvitte deg med.

Har du en mellomstor hage og skal beskjære trær/busker, luke bed, rake løv etc., trenger du antakelig en container. Kvister tar mye plass, steiner og jord veier tungt og det er godt å slippe å vende hver stein eller brekke hver kvist for å få plass.

Dersom du ikke har så stor hage eller ønsker å sortere hageavfallet, kan det være smart å bestille noen mindre VK-sekker.

Skal du rive kjøkkenet?

Hvis du er flink til å dele opp og lage mindre biter av kjøkkeninnredningen, kan det faktisk være nok å bestille en VK-sekk.

Skal du rive et helt kjøkken, og kaste mer enn selve innredningen, kan det være smart å bestille flere avfallsløsninger. Husk at det er mye som ikke går i blandet avfall, og at bl.a. elektriske artikler må kastes for seg. Da kan du for eksempel bestille et EE-avfallsbur. Les mer om sorteringsregler og avfallsløsninger her (link til artikkel).

Dersom du skal rive et større kjøkken, og du ikke vil bruke tid på å dele opp innredningen, er nok container den beste løsningen. Da kan du bare hive alt rett ut fra kjøkkenvinduet om du vil, og rett ned i containeren.

Skal du rydde boden, garasjen eller kanskje loftet?

Ofte kan det være nok å bestille en VK-sekk, spesielt dersom du bare skal rydde en bod. I de fleste tilfeller er det likevel sånn at det ofte blir mer å kaste enn du i utgangspunktet hadde tenkt. Det hoper seg opp, og du finner ting å kaste både her og der. Da er det lurt å ha en container i bakhånd, så kan du kaste med hard hånd uten å ta hensyn til hva du har plass til.

TIPS! Går du med ryddeplaner? Før du setter i gang, er det lurt å ta en liten runde i alle rom, se i skuffer og skap – hva bør du kvitte deg med? Hvis du gjør dette i forkant, er det lettere å planlegge hvor mye plass du trenger til det som skal kastes, og du kan bestille akkurat den løsningen som rommer ditt behov.   

Del sosialt
In this article