Løv til besvær? Her er våre tips!

By
Del sosialt

Luften blir kaldere, dagene blir mørkere og fargerikt løv daler ned fra trærne. Høsten har nok en gang meldt sin ankomst. De vakre høsttrærne skaper for mange en god og lun stemning, men ikke alle er like takknemlig for bladene som faller. 

Mange opplever høstens vakre løv som en byrde. Det tetter sluk, ødelegger plener og kan skape problemer for mange når det faller i store mengder.

Vaktmesterkompaniet gir deg sine 3 beste råd for håndtering av løv:

  1. Løv i blomsterbed

Løv som ligger i bed kan isolere, og blir til et naturlig tilholdssted både for nyttedyr som for eksempel pinnsvin, men også for mus og snegler og andre img_7120skapninger som kan være med på å bryte ned hagen. Vet du at du har mye mus og lignende i hagen, er det ikke noen god ide å la løvet ligge. Her anbefales en løvblåser, slik at du slipper å ligge på kne og plukke blader for hånd, samtidig som det skåner plantene i bedet fra raker som kan gjøre skade på røtter.

  1. Løv på gårdsplasser og veier

Dersom du er plaget av løvet som faller på veien eller gårdsplassen hos deg, bør du vurdere noen omganger med løvblåsing eller løvfeiing i fallperioden. Ved løvfeiing kommer en feiemaskin til deg med jevne mellomrom og feier områdene som er utsatt. Feiemaskinen bruker da samtidig vann for støvdemping,Feiebil til dugnaden slik at resultatet blir en ren og ryddig gårdsplass uten løv og smuss. Her kan det spares mye penger og energi på tette sluk.

Les mer her om sesongfeiing.

  1. Løv på plenen

Har du begrensede mengder løv som faller på plenen, er det beste tipset å gå over løvet med gressklipper, og la det ligge. Dette forutsetter at løvet er tørt.  Har du derimot store mengder løv på plenen din, kan løvet føre til sopp og anaerobe forhold som gir gule flekker i plenen til våren. Bruk en rake, eller et enklere alternativ – en løvblåser. Har du ikke egen løvblåser, kan du bestille tjenesten her.

fig 4Les mer her om hvordan løv kan være en god næring til plenen din.

Tips!

Er du usikker på hvor du skal gjøre av løvet etter du har raket/blåst det i hauger? Legg det i kompostbingen! Løv fungerer utmerket som kompost, og kan gi god næring til hagen neste år. Har du ikke kompostbinge? Bestill en container for hageavfall her.

Ønsker du å bestille løvfeiing, eller løvblåsing? Trykk her

 

Del sosialt
In this article