loker og tulipaner

Sett løker nå – gå en fargerik vår i møte!

By
Del sosialt

Kanskje føles det litt rart å tenke på våren allerede nå… men hvis du legger ned en liten høstinnsats i hagen, kan du nyte resultatet når vårsolen titter fram.

Her får du noen gode tips!

Unngå bomkjøp!

Det kan være vanskelig å beregne hvor mange løk du trenger, og det er fort gjort å kjøpe for mange. TIPS! Lag en tegning av bedet i forkant. Da kan du beregne avstander og regne ut hvor mange løker du trenger.

Hvor stor avstand det skal være mellom løkene, er avhengig av løkens størrelse og plantens forventede høyde. Denne informasjonen finner du på pakningen, eller du kan spørre en gartner. Løk som for eksempel Russeblåstjerne (Scilla), perleblomst (Muscari) og krokus (Crokus) plantes med ca 5 cm avstand, ca 150 pr m2. Løk som tulipaner (Tulipa) og påskeliljer (Narcisser) plantes med 10-15 cm avstand, ca 70 pr m2.

Hva skal jeg plante?Tulipanermm

Hvilke løk du planter hvor, er avhengig av hvilken type blomstring du ønsker til våren. Dersom du ønsker at de skal spre seg over et større område, anbefaler vi snøstjerner (Chinodoxa), perleblomster (Muscari), Russeblåstjerne (Scilla) og Anemone.

Dersom du ønsker å begrense løkveksten til et bed, bør du plante Tulipaner (Tulpia), Prydløk (Allium), Keiserkrone (Frittallaria), krokus (Crocus) og påskeliljer/pinseliljer (Narcisser).

Hvor sent kan jeg plante?

Her er det litt avhengig av hvor i landet du bor, og hvor mild høsten og vinteren blir. Generelt kan man si at så lenge det ikke er frost i bakken, kan du plante. Så dersom det er en ”normal” høst, vil det være mulig å plante helt til frosten kommer.

Det morsomme med løk, er at du kan lage akkurat den sammensetningen du selv har lyst på. Dersom du synes det er vanskelig å vite hvilke løk du bør velge og hvordan de skal settes, ta gjerne kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne med både hagedesign og planting, slik at du får et flott løkflor til våren.

Del sosialt
In this article