Sprer glede for et godt formål

By
Del sosialt

I forbindelse med OD dagen 2016, er vi tre ungdommer fra Brannfjell- og St. Sunniva ungdomsskole som har jobbet hos Vaktmesterkompaniet AS. Vi har vært med rundt i Oslo, og fått sett en annen side av hverdagen til de som vanligvis går i veien for oss.

Operasjon Dagsverk 2016

På OD dagen samler vi inn penger til et godt formål, og i 2016 går inntektene til ungdom i Colombia.  Det handler om å gjøre en innsats for ungdom som ikke har det like godt som oss. Slik kan vi hjelpe ungdom i Colombia med å få trygge skoler, kunnskap om sine rettigheter og at de skal kunne få være med på å påvirke politikk og være med å bestemme.

Sprer glede hos de som jobber ute

Dagen hos Vaktmesterkompaniet startet i 9 tiden, og første stopp på lista var å bli med ut for å ta en titt på hva en arborist er. En arborist er en utdannet img_7098trepleier. I dag plantet de trær i kirkeveien, hvor de skulle plante 172 trær i midtrabatten.

Vi tre serverte kaker og kaffe til de som jobbet ute. Sofie (14) hadde med eplekake, Åmund (13) serverte kaffe til de som jobbet og Christian (13) var med som pressefotograf. I den kalde novemberluften sto fire trepleiere og plantet trær, de ble veldig glade da de fikk servert kaffe og kaker fra oss.

Videre gikk turen til et av Vaktmesterkompaniets asfaltlag i Thorvald Meyers gate, hvor de var fullt opptatt med img_7105å asfaltere veien. Vi fikk ikke pratet med dem, fordi de var midt i legging av asfalt. Vi lærte at asfalt er et råmateriale som må legges sammenhengende, slik at det ikke stivner underveis.

En ting vi la godt merke til når vi var der og så, var at det var veldig mange som ikke respekterte sperringene som var satt opp. Vi satt igjen kaker og kaffe i lagbilen før vi dro, og håper de tok seg en pause når de hadde tid.

img_7117Forbereder seg til vinteren

Etter å ha besøkt asfaltlaget dro vi inn til Vaktmesterkompaniet i Lørenvangen 19, og besøkte verkstedet. Der var de i full gang med å gjøre klart til snøbrøyting, og monterte brøyteskjær på traktorene. Her var de også veldig opptatte siden det snart kommer snø, så vi satt kaker og kaffe til dem på pauserommet.

En morsom jobb

img_7120Etter lunsj dro vi ut og møtte de som var ute og blåste løv. Etter mye leting, fant vi endelig frem til Fritjof Nansens Vei, hvor to hyggelige karer med bråkete løvblåsere møtte oss. Her slo vi av en hyggelig prat, mens gutta koste seg med kake.

Vi pratet blant annet om hvordan Vaktmesterkompaniet som bedrift henger sammen, og at alle i bedriften utfyller hverandre, både de som jobber inne på kontor, og de som faktisk gjør arbeidet ute hos kunden. Det så ut som de hadde en veldig morsom jobb, der de sto og slo løvet av trærne med raker, og blåste det sammen i hauger.

img_7143

En lærerik dag

På slutten av dagen kom vi inn til markedsavdelingen, hvor vi fikk litt innsyn i hvordan en markedsfører jobber. Vi fikk i oppgave å skrive denne artikkelen om hvordan dagen vår har vært.

Vi føler vi har lært masse denne dagen, og fått sett hvordan ting fungerer fra den andre siden. Vanligvis når vi ser folk som asfalterer eller tømmer søpla, eller det ligger snø over hele veien, irriterer man seg kanskje over at de som jobber der er i veien for oss.

Nå har vi fått møte folkene bak, og har lært oss at det de gjør er en viktig jobb, og de gjør en stor innsats for å gjøre vår hverdag lettere, og at det faktisk kan hende det er vi som er i veien for dem som faktisk gjør en jobb for oss.

Vi syns folk burde bli flinkere til å vise respekt for de som jobber ute.

Tusen takk for vår dag hos dere i Vaktmesterkompaniet AS! Hilsen Sofie Andersen, Åmund Velle og Christian Frank.

Del sosialt
In this article