Tips til en effektiv dugnad!

By
Del sosialt

Skal dere ha dugnad? Er du lei av at det ofte blir mye skravling og lite gjort? Da er du ikke alene! Her er våre tips til deg som skal organisere en effektiv dugnad.

Planlegg godt

Planlegging er smart når det kommer til å organisere en god dugnad. Med god planlegging og struktur på hva som skal gjøres av hvem, vil dugnaden bli mye lettere å gjennomføre.

  • Lag arbeidslister på forhånd med en plan på hva som skal være gjort – og få deltakere til å skrive seg på hva de kan bidra med
  • Legg opp til pauser innimellom slik at folk ikke blir lei
  • Sørg for å være en god ambassadør selv, og jobb godt
  • Sørg for at det legges til rette for en godt planlagt fest i etterkant, slik at flest mulig blir værende til ende

Sett bort noe arbeid på forhånd for å lette på de tyngste arbeidsoppgavene

  • Feiebil til dugnad
    Det kan være lurt å la en feiebil ta seg av noe av jobben.

    Bestill en feiebil. Den tar med seg grus og avfall fra parkeringsplasser og gater, og bruker vann for støvdemping, slik at resultatet blir rene, pene plasser, utført på en brøkdel av tiden det ville tatt å gjøre dette for hånd.

  • Fjerning av løv. Dette oppleves for mange som en av de kjedeligste oppgavene på en dugnad, og kan gjøres langt mer effektiv. Bestill løvblåsing, eller løvfeiing, avhengig av om løvet ligger på hardt eller mykt underlag. Tiden halveres, og avfallet tas med.

Les mer her for tips til fjerning av løv.

Bruk komprimeringsbil fremfor container

Komprimatorbil til dugnad
En komprimatorbil til dugnaden kan spare dere for både tid og penger

Mange sliter med overfylte containere, som er fulle allerede kvelden før dugnaden. De fylles med avfall som sorteres feil, som for eksempel elektrisk og farlig avfall. Da blir fort prislappen høy.

En stor plage for mange borettslag er også at containere som står over natten blir plyndret, og at søppelet ligger strødd utover.

Velg heller en komprimatorbil til dugnaden. Da kommer det en bil med mann som kjører gjennom borettslaget/gaten, henter avfallet og kaster det rett i søppelbilen. Dere har bedre kontroll på hva som blir kastet – og ikke minst at avfallet dere betaler for å kaste hører til beboere.

Les mer om smart avfallshåndtering i dugnaden her.

Har du behov for container til dugnaden? Bestill her.

Ønsker du å bestille en komprimatorbil til dugnaden? Trykk her.

 

Del sosialt
In this article