vinter

Vakre islykter over natta!

By
Del sosialt

Vinteren er en mørk, men hyggelig tid. Vi koser oss inne, og nyter peiskos og stearinlys mens vi titter ut i mørket. Å pynte for eksempel verandaen med lys gir vintermørket en helt spesiell glans, som også kan nytes innenfra.

Slik gjør du!

  1. Bruk helt vanlige ballonger, tre dem på vannkrana og fyll dem med vann. Hvor mye vann du fyller, bestemmer størrelsen på lykten. Du kan knyte ballongen med en gang, alternativt blåse inn litt luft før du knyter.
  1. Sett ballongen i en skål, eller på en tallerken. Slik at ballongen blir litt flat i bunnen når den stivner. Da vil den stå stødig. Sett ballongen ut over natta.
  1. Ta ballongen inn, stikk hull og ta av ballongen. Hvis ikke ballongen har stått ute veldig lenge, er den antakelig ikke gjennomfrosset. Bruk en hammer og bank forsiktig på toppen, slik at du får et hull. Hell ut vannet.
  1. Ønsker du et litt større hull i toppen, kan du få dette på to måter:
    1. Hell varmt vann i kummen, og snu lykten med hullet ned og la den gli rundt i kummen. Da får du et fint, jevnt og større hull
    2. Ta varmt vann i en ballong og gni den rundt i hullet mens isen smelter.
  2. Dersom ballongen blir stående ute lenge, og blir helt gjennomfrosset, kan du la en tynn vannstråle med varmt vann renne ned i midten av den. Da vil det smelte et fint hull i midten.

Sett islykten ut, sett lys oppi og plasser den gjerne sammen med krukker med vintergrønne vekster. Tenn lys og la det skinne, og vi lover deg at du kommer til å kaste noen ekstra blikk ut i mørket for å nyte synet!

Del sosialt
In this article