Bort med avfallet

Vårdugnad i borettslaget? Kvitt deg med søppelet på 1-2-3!

By
Del sosialt

Om våren og høsten er det dugnad i borettslaget. Boder og uteområdet skal ryddes og søppelet skal vekk. Løsningen blir ofte å leie en container. Det mange ikke tenker på, er at kildesortering gjelder også for containere. Dugnaden kan derfor blir en svært kostbar affære dersom det ikke tas hensyn til dette. Det er da greit å vite at det finnes smarte alternativer til containeren!

Strenge krav til kildesortering

Lovverket for hva som kan kastes i en container, blir stadig strengere. Selv om informasjonen rundt kildesortering er god, og forholdene er lagt til rette for å kaste riktig ting på riktig sted… blir det likevel ofte en utfordring å få alle i borettslaget til å følge reglene. Resultatet blir at det kommer store avvik i avfallet, som gjør at avfallet må sorteres i ettertid og at regningen derfor ikke blir helt som forventet.

Det smarte alternativet!

En god og rimelig løsning kan være å bestille en komprimatorbil, en Komprimatorbil2tjeneste vi i Vaktmesterkompaniet tilbyr – i tillegg til containerutleie. Dette er rett og slett en søppelbil som kommer og henter avfallet. Beboerne kan selv bidra med å kaste inn søppelet i bilen, eller så kan det settes ut på forhånd. Da gjør vårt mannskap jobben, før de tar det med seg.

Å kaste avfall på denne måten gir mange fordeler:

  • Sjåførene får bedre kontroll på hva som kastes som blandet avfall. Avfall som må kildesorteres, kan holdes utenom. Borettslaget slipper å betale for feilsortering.
  • Alt avfall fjernes! En komprimatorbil tilsvarer 8 vanlige containere med løst avfall. Skulle bilen bli full, tømmes den og fylles på nytt.
  • Borettslaget slipper overfylte containere som må ryddes før de kan hentes.
  • Borettslaget slipper å tenke på plassering av containere, som ofte kan være en utfordring.
  • Det blir ikke stående igjen avfall etter at containeren er borte, enten pga. overfylling eller at folk fortsetter å sette fra seg avfallet.
  • Mange er plaget med «besøk» i containere, som resulterer i at avfallet blir dratt ut igjen og noen må rydde opp.

TIPS! I tillegg til blandeavfallet, kan det være fristende å få noen til å hente spesialavfallet. Vi bistår gjerne med dette, men anbefaler som oftest borettslagene å gjøre dette arbeidet selv. Alle kan levere spesialavfall gratis til Oslo Kommunes mottak, dette er en mye rimeligere løsning enn å få noen til å hente dette.

Trond_ferdig

Trond Øverli – Driftssjef containerutleie

Trond er driftssjef i Vaktmesterkompaniet sin avdeling for containerutleie. Han har over 15 års erfaring fra renovasjon og – containerbransjen

Del sosialt
In this article