soppel

Hva kan du kaste i containeren?

Skal du rydde boden, garasjen eller kanskje rive kjøkkenet? En opprydning er helt nødvendig i blant, og det er først når man begynner å rydde at man ser hvor mange ting man har..

By
Del sosialt

Kaster du alt i samme container, kan det koste deg dyrt. Med god planlegging og noen enkle sorteringsregler i bakhodet, unngår du unødvendige utgifter.

Hvilket avfall skal hvor?  Vi gir deg oversikten!

Hva kan jeg kaste i containeren?

Dersom du har mer enn nok bare med ryddingen, og ikke orker å sortere avfallet, kan du bestille en container for blandet avfall. Dette koster litt mer enn å kaste rene fraksjoner av avfall, men da kan du kaste uten å tenke så mye over hva du kaster. Papir, plast, glass, metall, klær, leker, tre etc., alt kan gå samme vei.

Elektrisk avfall og farlig avfall skal ikke under noen omstendigheter kastes i blandet avfall, det vil koste deg dyrt. Også gips, sponplater og dekk må kastes separat.

Hva gjør jeg med avfall som ikke kan kastes i container?

Farlig avfall som for eksempel maling, lim, lakk, spraybokser, oljeavfall og impregnert treverk må kastes forsvarlig. Det er flere alternative måter du kan kvitte deg med dette:

  • Du kan levere det gratis til en miljøstasjon nær deg.
  • Du kan bestille en pall med pallekarmer, som leveres og hentes.

Elektrisk avfall som kjøleskap, vaskemaskin, hårføner, tv etc., skal også kastes for seg.

  • Elektrisk avfall kan du levere det stedet du kjøpte det, da alle utsalgssteder er pliktige til å ta i mot.
  • Dersom du synes det er styrete å levere det elektriske avfallet selv, kan du bestille et EE-avfallsbur. Det leveres og hentes til en transportpris, som ligger rundt 1000 kroner. Det er god plass i et EE-avfallsbur, for eksempel vil du få plass til opptil 4 vaskemaskiner.
  • Å kaste elektriske artikler er avgiftsfritt og du betaler kun for transportkostnaden.

Hva skjer hvis jeg kaster feil?

Da vil du få et gebyr. Størrelsen på gebyret vil variere ut i fra hva som er kastet feil. Noen feil er dyrere enn andre.

Tenk grønt!

De fleste av oss får ryddeånden over oss i ny og ne, og når vi først er i gang, ønsker vi bare å bli ferdige. Det er ikke alltid vi orker å bruke tid på å sortere, og det er fristende å bare kaste alt. Det som andre strengt tatt andre kunne ha glede av, går dessverre rett i søpla.

Husk at ditt søppel, kan være gull verdt for andre. Du kan enten gi bort, eller kanskje du til og med kan selge og tjene en slant?

Ring oss gjerne!

Er du usikker på hva du kan kaste, hvor du bør kaste det, hvor mye det koster og hva som er beste løsning for deg? Container, VK-sekk, pall eller bur? Det er mange muligheter og det er fort gjort å bli litt småforvirret av alle sorteringsreglene. I tillegg kommer det stadig nye regler vi må forholde oss til.

Send oss en mail eller ring oss, så hjelper vi deg med å finne akkurat den løsningen du trenger!

 

Del sosialt
In this article